Beleef Berlijn !
  • Bestemming Duitsland
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

Beleef nu Berlijn! De hoofdstad van Duitsland is een van de meest veelzijdige metropolen van Europa. Met een bruisend uitgaansleven is dit echt the place to be.


 Beleef nu Berlijn! De hoofdstad van Duitsland is een van de meest veelzijdige metropolen van Europa. Met een uitgebreid winkelaanbod, vele historische bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven is dit echt the place to be.

Niettegenstaande dat Berlijn meer dan 3 miljoen inwoners telt is het ook een groene stad. Zelfs in het hartje van de stad ligt er een reusachtig groot park, de Tiergarten, ideaal om er te fietsen en de verscheidene collecties moderne kunst te bewonderen. Tal van uitzonderlijke  evenementen vinden plaats tijdens de zomermaanden.  En mocht de temperatuur echt te hoog oplopen, midden in de stad, aan de Spree, vind je het Badeschiff (U-bahn Schlesiches Tor, stukje lopen). Een heus zwembad in de rivier, compleet met zonnedek, stadsstrand en relaxte muziek. Plof neer in één van de vele strandstoelen, drink er een cocktail en verbaas je over het ultieme strandgevoel midden in deze bruisende wereldstad.


In Berlijn kan je heerlijk, en bovendien goedkoop eten. Of je nu naar een snelle hap verlangt, of naar een gastronomische maaltijd, Berlijn is van alle markten thuis.

Enkele mooie adresjes:

SPINDLER & KLATT
Köpenicker Strasse 16 – 17 10997 Berlijn (+49 (0)30 6956 6775) http://www.spindlerklatt.com 

In een prachtige voormalige broodfabriek aan de rivier de Spree zit nu een trendy club gevestigd waar je in een hippe omgeving een hapje kunt eten. De gerechten passen volledig bij het trendy design en de chef voegt het beste van de Aziatische, Franse en Duitse keuken samen. 's Zomers is de rivieroever buiten bij de club echt een magneet voor een jong publiek. Je kunt er dan heerlijk genieten van een cocktail aan het water. De ingang bevindt zich na de ijzeren poort aan de linkerkant.

DON CAMILLO
Schlossstrasse 7/8, 14059 Berlin (00 49 30 3223 572; www.don-camillo-berlin.de. Dit restaurant serveert Noord Italiaanse keuken in een formeel maar pretentieloos kader. Een aanrader!

CASSAMBALIS
Grolmanstrasse 35, 10623 Berlin (00 49 30 8854 747) www.cassambalis.de Modieus eigenzinnig restaurant in het Hecker's Hotel.  Mediterrane keuken en heerlijke lunch bufetten.

MONSIEUR VUONG
Alte Schönhauser Strasse 46, 10119 Berlin (00 49 30 3087 2643); www.monsieurvuong.de Vietnamese noodle bar. Druk bezocht, versbereide Vietnamesche specialiteiten, goedkoop en gezond!

Wij kozen voor een verblijf in het Lux 11 hotel.  http://www.lux-eleven.com   

Dit prachtige trendy designhotel is gelegen in het stadsdeel Berlin-Mitte, op slechts 200 meter van het Alexanderplatz.

Suggesties