BHUTAN
  • Bestemming Bhutan
  • Thema Cultuur
  • Budget 2500 - 4000€

Bhutan is een bestemming voor de bevoorrechte reiziger. De machtige Himalaya wist door haar ontoegankelijkheid, unieke cultuurgebieden te bewaren. Bhutan is een middeleeuwse koninkrijk met een boeddhistisch Tibetaanse cultuur. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en traditie en religie zijn alom aanwezig.


10-daagse rondreis op individuele basis
 
Dag 1  BRUSSEL – DELHI/KATHMANDU

Vertrek per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel naar Delhi of Kathmandu.  Bij aankomst, transfer naar het luchthavenhotel. Overnachting.

Dag 2 DELHI/KATHMANDU –  PARO
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Paro.  Bij helder weer kan u genieten van de schitterende  bergtoppen van de Himalaya.  Paro ligt op 2280 meter hoogte in een prachtige vallei. Bij aankomst, bezoek aan de Ta Dzong, waar het Nationale Museum van Bhutan is gevestigd.  De Dzong, gebouwd in 1646, bevat  nu de kantoren van het lokale bestuur. In de namiddag bezoekt u het Drukgyel Dzong fort, door brand getroffen en nu een ruïne. Van hieruit kan u de machtige top van de Mt. Jomolhari (7314m) zien. Overnachting in Paro.

Dag  3 PARO
Vertrek naar de voet van de heuvel, waar de trektocht naar boven start. Het is circa anderhalf uur lopen tot een paviljoen, waar u uitzicht hebt op het beroemde Taktsang Klooster ook gekend als het Tijgersnest en gelegen op een klif van 900 meter. In de namiddag, vrije tijd in Paro.  Overnachting. 

Dag 4 PARO - THIMPU
Het is 65 km (ca. 1½ uur) rijden naar Thimpu, de hoofdstad van Bhutan.  In de namiddag bezoek aan de vallei van Thimpu, het Tashichhodzong en de Memorial Chorten waar vele gelovige boeddhisten komen. Nadien, bezoek aan het Changangkha Klooster (15e eeuw), één van de oudste kloosters in Thimpu.  Unieke foto’s kan u nemen vanop het Sangay uitzichtspunt. Verder ontmoeten we in de locale dierentuin, de takin, het bijzondere nationale dier van Bhutan.
Overnachting in Thimpu.

Dag 5 THIMPU - PUNAKHA
Bezoek aan de groentenmarkt van Thimpu waar vele dorpelingen uit de omgeving hun waren komen verkopen. Tijdens de rit van circa 3 uur naar Punakha rijden we door een rustiek, idyllisch platteland en passeren we de Dochu-pas die 3050 meter hoog is en uitzicht biedt op de toppen van de Himalaya. U stopt bij de grote chorten met 108 stoepa's en vele gebedsvlaggen.
In de middag bezoekt u de prachtige Punakha Dzong, gelegen tussen de 2 rivieren, Pho Chu en Mo Chu. De Punakha Dzong is de winterresidentie van de belangrijkste abt van Bhutan.
Overnachting in Punakha.

Dag 6 PUNAKHA – GANTEY - WANGDUE
Van Punakha rijdt u naar Wangdue voor een bezoek aan de Wangdiphodrang Dzong. De dzong ligt strategisch op een klif boven de samenloop van twee rivieren. Vanuit Wangdi maakt u een uitstapje naar de Phobjikha Vallei. Het is een mooie rit over bergwegen met eikenbomen en rhodendendrons. De Phobjikha Vallei is de overwinteringsplek voor de zwartnek kraanvogels uit Tibet. In de vallei bezoekt u het Gantey Gompa, het enige Nyingmapa klooster in het westen van Bhutan.

Dag 07 WANGDUE - PARO
Vertrek naar Paro (ong.4½ u.) We stoppen voor de lunch in Thimpu. Op weg naar Paro bezoekt u het Simtokha Dzong fort, de oudste dzong van Bhutan.  Overnachting in Paro.

Dag 08 PARU – DELHI/KATHMANDU
Vertrek per lijnvlucht van Paro naar Delhi of Kathmandu.  
Deze rondreis kan verlengd worden in Buthan, Nepal of India.

Dag 09 DELHI / KATHMANDU - BRUSSEL
Terugvlucht naar Brussel. 

      

Suggesties