Filipijnen - Hoogtepunten
  • Bestemming Filipijnen
  • Thema Cultuur
  • Budget 1000 - 2500€

Van bruisende metropool tot berggebieden en idyllische stranden


Dag 01. BRUSSEL – MANILA
Vertrek per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel naar Manila.

Dag 02. MANILA
Bij aankomst, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel.
Vrije namiddag.  Overnachting in het hotel.

Dag 03. MANILA (O)
Vrije voormiddag.  In de namiddag, bezoek aan de stad met haar Spaanse koloniale wijk, het Fort Santiago, de romaanse kathedraal, de San Augustin kerk en museum, de calle Real en het Rizal Park gelegen binnen de bekende  Intramuros.  Op de terugweg verkennen we  het zakendistrict Makati, met, indien gewenst vrije tijd voor shopping in de elegante winkelcentra.  

Dag 04. MANILA – PAGSANJAN - MANILA (O,L)
Rit naar Tagaytay en per boot naar de watervallen van Magdapio. Aan de waterval van Pagsanjan werd de legendarische film “Apocalypse Now” opgenomen.  Neem een verfrissende duik in het heldere water.  Na de lunch in een lokaal restaurant, terugrit naar Manila.

Dag 05. MANILA – BANAUE (O)
Vertrek uit het drukke Manila voor de oneindige felgroene rijstvelden van Banaue, hoog gelegen in de bergen van Noord-Luzon.  De eeuwenoude rijstterrassen die dit plaatsje omringen, staan als ‘één van de acht wereldwonderen’ bekend en zijn door Unesco opgenomen als werelderfgoed.  Aankomst in het hotel en check-in.   

Dag 06. BANAUE – BATAD – BANAUE (O)
De mooiste rijstvelden vindt u in Batad.  Vertrek per lokale jeepney en verder te voet de bergen in, vanwaar u een onvergetelijk uitzicht heeft op de terrassen.  In de namiddag, bezoek aan het Banaue museum met een collectie lokale kostuums en gebruiksvoorwerpen.  Eindig de dag met een leuke wandeling op één van de kleurrijke markten.  

Dag 07. BANAUE – MANILA (O)
Een lange maar mooie dagrit brengt u terug in Manila. Overnachting in het hotel.

Dag 08. MANILA – BORACAY (B)
Naargelang het vluchtschema, vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Manila voor een binnenlandse vlucht naar Caticlan of Kalibo. Bij aankomst, transfer naar het strandhotel.  Vrije namiddag.  

Dag 09. BORACAY (B)
Vrije dag te Borocay. Boracay werd door verschillende internationale reismagazines uitgeroepen tot één van de mooiste eilanden ter wereld.  White beach, een twee kilometer lang wit zandstrand, omringd door kokosbomen heeft voor elk wat wils.  Relax zonnebaden…  De zee is hier vol leven met o.a.  schildpadden en roggen, een top locatie voor duikers.  Hier ontbreekt het niet aan luxehotels, restaurants en nightclubs.  

Dag 10. BORACAY - CEBU (O,D)
Transfer naar de luchthaven van Caticlan of Kalibo voor een binnenlandse vlucht naar Cebu.
Cebu is de tweede grootste stad van het land en is gelegen op het gelijknamige eiland en provincie in het midden van de Filipijnen. Bij aankomst, stadsbezoek met o.a. de Basilica Del Santo Nino, het Fort San Pedro en het eiland Mactan.  Aankomst in het hotel en check-in.  

Dag 11. CEBU – BOHOL - PANGLAO (O)
Transfer naar de haven en vertrek per ferry naar Tagbilaron op Bohol. Deze overtocht duurt ong. 2u. Bij aankomst, transfer naar Panglao Island.
Bohol is een heerlijk eiland in de Filipijnen met één van ‘s werelds meest unieke landschappen, de Chocolate Hills. Hier leeft de kleinste primaat, de tarsier.  Bohol heeft een rijke historie en is één van de eerste Spaanse nederzettingen in de Filipijnen. Dé bezienswaardigheid van het eiland Bohol, zijn de Chocolate Hills, bijzonder gevormde heuvels die wat doen denken aan chocolade- of negerzoenen. Er zijn meer dan 1200 Chocolate Hills en ze liggen geconcentreerd op een oppervlakte van ongeveer  50km².  De meeste heuvels zijn zo’n 30 tot 50 m. hoog waarvan de hoogste 120m. is. De Chocolate Hills zijn het resultaat van verwering van kalksteen en erosie. Panglao is een eilandje ten zuidoosten waar regelmatig dolfijnen worden gespot.  Het is met een brug bereikbaar en gekend voor de mooie duik- en snorkel mogelijkheden.  

Dag 12. PANGLAO – BOHOL - PANGLAO (O,L)
Een volledige daguitstap brengt u o.a. naar Tagbilaran, het Tarsier Conservation Center en de Chocolat Hills met tevens een korte cruise op de Lobod Loay rivier.  

Dag 13. PANGLAO (O) 
Vrije dag aan het strand.  
Optioneel kan een  duikexcursies naar Oslob georganiseerd worden.  Zwemmen met walvishaaien is een droom van vele duikliefhebbers. Deze enorme dieren zwemmen langzaam als reusachtige “schuiten” in de wateren van Oslob op het eiland Cebu.  Op Alona Beach worden talrijke daguitstappen georganiseerd soms in combinatie met Balicasag Island waar u kan zwemmen tussen de zeeschildpadden.  Overnachting in het hotel.

Dag 14. PANGLAO – BOHOL – MANILA – BRUSSEL (O)
Afhankelijk van het vluchtschema, vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Tabgilaran voor een binnenlandse vlucht naar Manila.  Aansluitende vlucht naar Brussel.

Dag 15. BRUSSEL
Aankomst te Brussel.

O = ontbijt, L = middagmaal, D = avondmaal

HOTELS :

1) Budget/Standaard categorie
Manila -> Berjaya Makati
Banaue -> Banaue hotel
Boracay -> Microtel by Windham Boracay
Cebu ->Harold's hotel
Bohol-> Alona Tropical Beach Resort

2) Collection/Charming hotels
Manila -> The Henry hotel
Babaue -> Banaue hotel
Boracay -> Villa Caemilla
Cebu -> The Henry hotel
Bohol -> Bohol Beach Club

3) Deluxe categorie
Manila -> New World Makati
Banaue -> Banaue hotel
Boracay -> Mövenpick Resort Boracay
Cebu -> Abaca Boutique Resort 
Bohol -> Amorita Resort

INBEGREPEN :
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- dagelijks ontbijt, behalve op dag 4 + 12 met ontbijt en lunch en dag 10 met ontbijt en diner
- de bezoeken en inkomgelden
- de diensten van een Engelssprekende gids tijdens de bezoeken
- het vervoer in een airco wagen met privé chauffeur, behalve Boracay transfers op basis van Seat-in-Coach (internationaal gezelschap) 

Suggesties