Lapland Calling
 • Bestemming Finland
 • Thema Sport & Ontspanning
 • Budget 1000 - 2500€

Sneeuwscooteravontuur in Centraal Fins Lapland. 5 dagen in het winterse Lapland is het genieten van enkele vergeten natuurelementen


5-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 16 januari tot 10 april 2016

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - ROVANIEMI (D)

Vlucht vanuit Brussel naar Rovaniemi met overstap te Helsinki. Aankomst in de (late) namiddag gevolgd door transfer naar het hotel in Rovaniemi.

Een winter in Rovaniemi is een ervaring dat u nooit zult vergeten. De hoofdstad van Fins Lapland is tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village. Rovaniemi bedekt met sneeuw werkt als een magneet voor wintersportliefhebbers uit de hele wereld.

De omgeving rond Rovaniemi is gekend voor z'n prachtige natuur en landschappen en dit gebied leent zich dan ook uitstekend om per sneeuwscooter verkend te worden. Voor dit ongelofelijk winteravontuur heeft u geen specifieke ervaring nodig maar moet u natuurlijk wel wat sportief en avontuurlijk ingesteld zijn. Enige voorgaande ervaring met sneeuwscooter- of motortochten komt ook altijd van pas.

Transfer bij aankomst naar uw hotel, gevolgd door check in en diner.

Opmerking

Op sommige dagen is het ook mogelijk om de sneeuwscootertocht al meteen te laten starten vanaf de luchthaven op dag 1. Gelieve hiervoor Asteria Expeditions of uw reisagent te contacteren.

Dag 2: DE NATUUR IN (O + L + D)

Na het ontbijt komt uw gids u in het hotel bezoeken en brengt u naar het safarikantoor. U ontvangt er uw warme winteruitrusting bestaande uit een thermisch pak, handschoenen, kousen, boots, mutsen en helm. De essentiële zaken voor de komende 4 dagen kunt u meenemen in een rugzak.

Na een korte instructieles vertrekt u op een avontuurlijke sneeuwscootertocht doorheen besneeuwde bossen en bevroren rivieren in een gebied ten noorden en ten oosten van Rovaniemi, in centraal Fins Lapland. Iedereen beschikt over een eigen sneeuwscooter wat voor een onvergetelijke rijervaring zorgt. De eerste dag verloopt rustig en dient als kennismaking om u beter vertrouwd te laten maken met de sneeuwomstandigheden en het rijden met een sneeuwscooter.

's Middags maakt de gids een typische outdoor lunch klaar.

Na een tocht van zo'n 70km komt u in de late namiddag aan in een typische wildernishut waar u kan genieten van een heerlijk diner en waar u al volop kan napraten over deze eerste dag.

Elke avond wordt er overnacht in typische wildernischalets of kleine wildernishotels. Deze chalets beschikken vaak niet over water of elektriciteit maar dit maakt deel uit van het avontuur. Iedere chalet beschikt over een haard en vaak over een sauna waardoor het er telkens gezellig vertoeven is. Er wordt overnacht in slaapzakken in ofwel een grotere slaapruimte of in aparte kamers. Indien u overnacht in wildernishotels wordt er overnacht op basis van 2 personen per kamer.

Dag 3: DE NATUUR IN (O + L + D)

Na het ontbijt wordt de tocht verder gezet. Vandaag staat een tocht met de sneeuwscooter van zo'n 100km op het progrmma. Terwijl u in het midden van de ongerepte natuur rijdt, kunt u genieten van de prachtige uitzichten en afwisselende landschappen. Rond de middag wordt er opnieuw een outdoor lunch voorzien. 
De tocht van vandaag gaat grotendeels door in een gebied dat gekend is voor z’n visrijke rivieren en meren en waar ook vele dieren leven zoals rendieren, elanden, konijnen,... Met wat geluk komt u onderweg enkele van deze dieren tegen maar u zal ongetwijfeld wel hun sporen herkennen.

Ondertussen bent u het rijden met de sneeuwscooter al wat beter gewoon. 
Zo zal er al eens meer van de geprepareerde paden moet worden afgeweken en zal u ook in de diepsneeuw moeten rijden wat u een nieuwe rijervaring zal bezorgen.

In de loop van de namiddag komt u aan bij de 2e slaapplaats, opnieuw een gezellige wildernishut. Terwijl de gids voor u het diner klaarmaakt kunt u ondertussen opwarmen en bijpraten in de sauna en misschien maakt het Noorderlicht wel z’n opwachting.

Dag 4: DE NATUUR IN (O + L + D)

Na het ontbijt staat de langste dagtocht op het programma, zo'n 150km. 
De sneeuwscootersafari wordt verder gezet langs de besneeuwde bossen tot u opnieuw aankomt aan de bevroren rivier Ounasjoki die door het centrum van de stad Rovaniemi vloeit.

Picknick lunch onderweg.

Aankomst in de loop van de namiddag. Tijdens deze 3-daagse zult u in totaal zo'n 350 à 400km afgelegd hebben en zult u moe maar uiterst voldaan terugblikken op een onvergetelijk avontuur. uw avontuur. Inleveren van het materiaal gevolgd door check-in in het hotel.

Diner in het hotelrestaurant.

Opmerkingen

U kan uw programma nog aanvullen met facultatieve excursies zoals een husky- of rendiersledetocht om zo uw programma te vervolledigen. Gelieve hiervoor ons te contacteren. U kan er ook voor kiezen om nog extra dagen met de sneeuwscooter toe te voegen aan het programma om zo uw sneeuwscooteravontuur nog intenser te maken.
mits supplementen

De organisatie ter plaatse behoudt zich het recht om de route en de logies aan te passen in functie van de weers- en klimaatomstandigheden. Dit alles om de veiligheid en het comfort van de deelnemers optimaal te houden.

Dag 5: ROVANIEMI (O + D)

Ontbijt, gevolgd door een vrije voormiddag en check-out.

U kan op facultatieve basis het Santa Claus Village gaan bezoeken. Het Santa Claus Village ligt net buiten de stad en is gemakkelijk per taxi te bereiken. Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen en u vindt er oa de officiële woonplaats van de Kerstman terug en zijn bezoekerscentrum met oa het postkantoor met de elfjes en verschillende souvenirwinkeltjes en restaurants.

Voor wie van cultuur houdt of graag iets meer te weten wil komen over de Sámi en hun cultuur en leven van vroeger tot nu, moet beslist het Arktikum Museum & Wetenschapscenter bezoeken. Het Arktikum is een wetenschapscentrum en museum vlakbij het centrum waar u ongetwijfeld heel wat zal bijleren. Transfer op de middag of in de late namiddag (afhankelijk van keuze terugvlucht) naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar België met overstap te Helsinki

 

Sneeuwscooteravontuur in Centraal Fins Lapland | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 16 januari tot 10 april 2016

 

Vertrek (elke dag op privé basis)

Vanaf 4 deelnemers

Van 16/01/16 tem 10/04/16

€ 1.849,00


Individuele afreis op privé basis: minimum aantal deelnemers: 4

Inbegrepen

 • Vluchten met Finnair naar Rovaniemi in economy class R-klasse volgens beschikbaarheid, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van 
  € 142,77/ticket gekend op 01/06/2015
 • 2 nachten in hotel City Hotel **** op basis van een comfortkamer bezet door 2 pers.
 • 2 nachten in goed uitgeruste en gezellige wildernischalets of wildernishotels waarbij wordt overnacht in slaapzakken
 • Maaltijden volgens programma (O: ontbijt, L: lunch en D: diner)
 • Alle vermelde transfers
 • Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten met een eigen franchise van 
  € 800,00 in geval van ongeval of schade
 • Warme winterkledij tijdens de sneeuwscootersafari
 • BTW, bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden, reisinformatiemap

Niet-inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon,...
 • Excursies en diensten niet specifiek vermeld in het programma
 • AST2016

Suggesties