Mexico – Maya en Playa
  • Bestemming Mexico
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

12-daagse rondreis door Mexico met aandacht voor zowel de culturele hoogtepunten als de toeristische stranden.


Ben je als rasechte gringo en nooit eerder op het Mexicaanse schiereiland Yucatán geweest, dan brengt deze reis daar verandering in. Op het programma staan de Mayabeschaving én strand en zee. De ontdekkingstocht start in Mérida, een moderne grootstad met Spaans koloniale invloeden en de ideale uitvalsbasis voor de sites van Uxmal en Kabah, machtige getuigen van de oude Mayacultuur. Met een daguitstap naar het Reserva de la Biosfera Ria, een wonderlijk ecosysteem, zet je de Maya’s even op pauze zodat je de dag nadien weer volop kan genieten van de bekende tempels in Chichén-Itzá. Het hoogtepunt van alle Mayapracht vind je in Tulum op een 15m. hoge klif boven de zee. In Playa del Carmen is het zalig chillen op de prachtige zandstranden. Duik- en snorkelparadijs Cozumel ligt op amper een half uurtje varen: een must voor de fans van Nemo & friends!

Dag 1: BRUSSEL – CANCUN
Vertrek vanuit Zaventem naar Cancun.

Dag 2: MERIDA
Begeleide citytour door deze charmante witte stad met brede lanen en goed bewaarde koloniale huizen. Vrije namiddag

Dag 3: UXMAL & KABAH
Excursie naar de wondermooie oude nederzettingen van de Maya’s, Uxmal en Kabah.
De stad Uxmal werd gebouwd rond 700 voor Chr. en heeft een verbluffende architectuur. Het groene landschap is de perfecte setting voor de oude tempels, piramides en gebouwen van de eens zo machtige Mayacultuur.  Kabah ligt ten zuiden van Uxmal en beide steden zijn verbonden door een 18km lange wandelweg. Kabah herbergt het bekende Palacio de las Mascaras of de paleisruïne van de Maskers. De gevel is gedecoreerd met honderden stenen maskers van de god Chaac.

Dag 4: CELESTUN
Daguitstap naar Celestun. Celestun ligt in een natuurpark waar de flamingo’s de show stelen. Op het programma staat een boottocht doorheen de Reserva de la Biosfera Ria om dit ecosysteem en de flamingo’s van dichtbij te leren kennen.  Een dag om te genieten van de zee, de natuur en de prachtige stranden !

Dag 5: CHICHEN ITZA - PLAYA DEL CARMEN
Bezoek aan het complex van Chichén Itzá, waarschijnlijk de grootste Mayastad, die een diepe religieuze en politieke betekenis had. De beroemde piramides van Chichén-Itzà zijn meer dan 1.500 jaar oud en opgedeeld in 3 stukken. Het noordelijke deel stamt uit de Toltekencultuur, de centrale groep vertegenwoordigt de vroege periode en het zuidelijke deel is het ‘oude Chichen’.
Transfer naar Playa del Carmen

Dag 6: PLAYA DEL CARMEN
Een chilldagje om te genieten van de prachtige zandstranden

Dag 7: PLAYA DEL CARMEN 
Toch op zoek naar wat actie, optioneel kan u een bezoek brengen aan Tulum, één van de mooiste archeologische Mayasites, gelegen op een prachtige locatie. De ommuurde tempelstad ligt op een 15m. hoge klif boven de Caraïbische Zee aan de Riviera Maya.

Dag 8 tot Dag10: PLAYA DEL CARMEN
Geniet van zon, zee en zandstranden;
Optioneel : een bezoek aan Xcaret, een eco-archeologisch water- en dierenpark waar je ondermeer met dolfijnen kan zwemmen of snorkelen in een ondergrondse rivier.

Dag 11: CANCUN - BRUSSEL
Vertrek van uit Cancun naar Brussel.

Dag 12: BRUSSEL
Aankomst te Zaventem. 

10075TAD-000525-

Suggesties