NOORD VIETNAM OFF ROAD !
  • Bestemming Vietnam
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

Via smalle wegen die kronkelen tussen rijstterrassen bereiken we het noorden van Vietnam.In een indrukwekkend landschap,“Off the beaten track”, maakt u kennis met kleurrijke minderheden. Een bezoek aan het grensgebied met China is alleszins een hoogtepunt in het programma. Nadien wordt het heerlijk ontspannen in de Halong Baai waar u aan boord gaat van een authentieke jonk voor een onvergetelijke cruise. De rondreis start en eindigt in het boeiende koloniale Hanoi,hoofdstad van Vietnam.


Dag 01: BRUSSEL/AMSTERDAM – HANOI
Vertrek per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Hanoi.

Dag 02: HANOI  
Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel. Vrije namiddag. 's Avonds voorstelling van het typisch en charmant poppentheater, de “Water puppet Show “. Overnachting in het Church hotel.

Dag 03: HANOI – MAI CHAU  
Na het ontbijt, vertrek naar Mai Chau. In de namiddag wordt een begeleide fiets- of wandeltocht voorzien. Overnachting in de Mai Chau Lodge. 

Dag 04: MAI CHAU – HANOI – LAO CAI 
Bezoek aan de lokale markt en wandeling naar de 1000 Step Cave. In de namiddag, terugrit naar Hanoi waar we de oude stad bezoeken per riksja. ’s Avonds, transfer naar het station voor de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting aan boord.

Dag 05: LAO CAI – SAPA   
Aankomst en ontbijt in een lokaal restaurant. Verder naar het hotel en check-in. In de namiddag, trekking naar het dorp Cat Cat (Black H’Mong etnische minoriteit) en Sin Chai. Overnachting in de Topas Ecolodge.

Dag 06: SAPA – LAO CAI – CAN CAU SATURDAY MARKET – BAC HA 
Via Lao Cai rijdt u naar Bac Ha met bezoek aan de Can Cau markt. Etnische minderheden uit de hele omgeving verkopen hier paarden, buffels, kleding en groenten. Maak in de namiddag zeker een wandeling door dit vredige dorpje. Overnachting in het Sao Mai Hotel.  

Dag 07: BAC HA – HOANG SU PHI 
Na een vroeg ontbijt, bezoek aan het kasteel van Hoang Yen Chao en de kleurrijke lokale markt. Nadien verder naar Hoang Su Phi. Hou zeker uw camera’s klaar vandaag !  Authentieke dorpen tussen idyllische rijstterrassen zijn het decor voor vandaag. Overnachting in de Ecolodge Pan Hou Village in Hong Su Phi. 

Dag 08: HOANG SU PHI – DONG VAN 
Vertrek naar Dong Van gelegen in het Karst plateau van de noordelijke provincie Ha Giang. De oude stadswijk is nog goed intact gebleven en wordt beschouwd als een architecturale, historische en culturele parel. Overnachting in het Cao Nguyen Da hotel.

Dag 09: DONG VAN – MEO VAC – CAO BANG 
Een mooie rit brengt u naar de MaLiLeng Pass vanwaar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft op de Nho Que River. Het landschap is bergachtig en spectaculair. In de namiddag, aankomst in het Bang Giang hotel in Cao Bang. 

Dag 10: CAO BANG – BAN GIOC – LANG SON 
Vertrek naar Ban Gioc, gelegen op de grens tussen Vietnam en China. Bezoek aan de watervallen van Ban Gioc en de grotten van Nguom Ngao. Nadien verder naar Lang Son. Overnachting in het Muong Thanh hotel.

Dag 11: LANG SON – HALONG BAAI – CRUISE 
Rit naar de Halong Baai waar we aan boord gaan van een authentieke jonk. Middag- en avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 12: HALONG – HANOI 
Na het ontbijt in het gezelschap van de kapitein, voortzetting van de cruise. Check-out na de lunch en rit naar Hanoi. Overnachting in het Church hotel.

Dag 13: HANOI 
In de voormiddag, begeleid bezoek aan de stad met o.a. het Ho Chi Minh mausoleum, de One Pillar Pagoda, het Hoan Kiem meer met zijn Ngoc Son Tempel en de Huc brug. In de namiddag, bezoek aan de Tempel van de Literatuur de eerste universiteit van Vietnam. 's Avonds kan u een wandeling maken door het oude stadscentrum. 

Dag 14: HANOI – BRUSSEL/AMSTERDAM
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Dag 15: BRUSSEL/AMSTERDAM
Aankomst in Brussel of Amsterdam.

Suggesties