Portugal - Atlantische vuurtorens
  • Bestemming Portugal
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

Maak kennis met het licht op de ongerepte kust van Zuid West Portugal


In de 15de eeuw richtte prins Hendrik de Zeevaarder een belangrijke zeevaartschool op in de stad Sagres in de Algarve, en daarmee werd het tijdperk van de ontdekkingsreizen definitief ingeluid. Het aanhoudende zoeken naar een directe zeeweg naar het fabelachtige India zorgde op het land voor de bouw van heel wat burchten, vestingwerken en vuurtorens. De ongerepte kuststrook die van Lissabon naar Sagres loopt, bestaat uit een aaneenschakeling van nauwelijks ontdekte stranden, alleen onderbroken door flinke rotspartijen, enkele authentieke vissersdorpjes en vuurtorens. Een unicum in Europa. We selecteerden voor u de verblijven onderweg in luxehotels en pousadas. 

Dag 1 : Brussel – Lissabon – Cascais of Guincho

U vliegt naar Lissabon, waar uw huurauto klaarstaat. Korte rit naar Cascais (± 31km) of Guincho (± 35km). U logeert hier 2 nachten. 

Dag 2 : Guincho

Enkele kilometers noordwaarts ligt de Cabo da Roca, een vuurtoren boven op een imposante 140m-hoge klif, de meest westelijke punt van het Europese vasteland. 

Dag 3 : Guincho - Cascais – Alcácer do Sal

Het is aanbevolen de kustweg te volgen: vanaf de vuurtoren op de Cabo Espichel heeft u een mooi uitzicht over de oceaan en de kust. De route loopt verder, via het vissersstadje Sesimbra en het natuurpark Serra da Arrábida, naar de historische design pousada D. Afonso in Alcácer do Sal, waar u 1 nacht verblijft..

 Dag 4 : Alcácer do Sal – Sagres 

De oude stad Alcácer do Sal werd lange tijd gedomineerd door de Arabieren (‘al-ksar’ is Arabisch voor kasteel en ‘do sal’ wijst op zouthandel). Het kasteel, nu de pousada, biedt een weids uitzicht over de stad en de ooievaarsnesten op de kerkdaken. Via Santiago do Cacém en de beschermde kust van het mooie badplaatsje Vila Nova de Milfontes tot de Cabo de São Vincente en Ponta de Sagres.

 Dag 5 : Sagres

Het contrast met de normale drukte van de oostelijke Algarve is hier groot: hier heerst de ultieme rust. Sinds de 15de eeuw is de Cabo São Vincente een belangrijk oriëntatiepunt voor de schepen en de huidige vuurtoren, met zijn bereik van 95km, zou de krachtigste van Europa zijn.

 Dag 6 : Sagres – Moncarapacho

Verkenning van de westelijke Algarve met leuke plaatsjes zoals Lagos, Silves (de Moorse hoofdstad van de Algarve) of de verkwikkende Sierra de Monchique.

 Dag 7 : Vandaag ontdekt u de volledige Algarve-kustlijn, met vuurtorens in Ponta de Piedade, Praia da Rocha en Cabo Carvoeiro

 Dag 8 : Moncarapacho – Faro – Brussel

Na een korte rit komt u op de luchthaven van Faro. Inlevering van uw huurauto en terugvlucht naar België of verlenging in de Algarve.

 

10091CAR-000541

Suggesties