PROMO VIETNAM
  • Bestemming Vietnam
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 1000 - 2500€

15-daagse PROMO rondreis Vietnam op individuele basis met privé chauffeur


U reist van noord naar zuid en ontdekt zo in verschillende etappes de geheimen van dit boeiende land.  Een budgetvriendelijke rondreis die u niet snel zal vergeten !


Dag 01:  BRUSSEL/AMSTERDAM – HANOI
Vertrek per lijnvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Hanoi.

Dag 02: HANOI
Aankomst in Hanoi, verwelkoming door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel. Vrije namiddag. 

Dag 03: HANOI
Vrije dag.

Ga op ontdekking in de stad, absoluut de moeite waard is een bezoek aan de Tempel van de Literatuur,  de Tran Quoc tempel, de One Pillar Pagode en de Ngoc Son Tempel op een eiland in het Hoa Kiem meer.  Eindig de dag met een ritje per riksja door de oude stad.
Deze romantische stad is de hoofdstad van Vietnam en heeft bijna 8 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum met haar brede straten en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, wat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad herbergt vele pagodes, musea, oude torens en tempels. Dit alles is gelegen in een omgeving van veel groen, meren en parken wat de stad het unieke gevoel van vrede en rust geeft. 

Dag 04: HANOI - HALONG BAY
Transfer naar de mooie Halong Bay (rit duurt ong. 4 u.) en inscheping aan boord van een authentieke jonk, de Glory Legend voor een schitterende cruise. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord.  

Halong Bay is één van de mooiste natuurgebieden van Azië en gelegen op ongeveer 170 kilometer van Hanoi. De plaats betekent letterlijk de Dalende Draak. De baai bestaat uit vele eilandjes van kalksteen. De wel duizenden kleine eilanden, met mooie rotsformaties en grotten zijn schitterend gelegen. Slechts 15 eilandjes zijn permanent bewoond. Sommige eilandjes en rotsen liggen dicht bij elkaar maar ze zijn toch allemaal totaal verschillend. Doordat ze grillige, bizarre vormen aannemen hebben de meeste ook bijnamen gekregen, zoals de vechtende hanen, de stenen vissers, de slapende schildpadden etc. Dit prachtige landschap werd in 1994 op de UNESCO lijst van wereldnatuurgebieden gezet. 

Dag 05: HALONG BAY – HANOI
Verderzetting van de cruise. Na de brunch, ontscheping en terugrit naar Hanoi voor de overnachting.

Dag 06: HANOI - MAI CHAU
Rit naar Mai Chai, een met rijstvelden bekleedde groene vallei die 135 km. ten zuidwesten van Hanoi ligt. Deze prachtige omgeving vormt het startpunt voor de ontdekking van de verschillende plaatselijke minderheden. In deze vallei leven minoriteiten zoals de Thai, Hmong, Dai, Hoa en Viet in harmonie met de natuur.  Vrije namiddag.  Overnachting in de lodge.

Dag 07: MAI CHAU
Vrije dag te Mai Chau.  

Optioneel kan een excursie geboekt worden naar de statige bergen die de vallei van Mai Chau omgeven. Te voet of per mountain bike wordt het platteland bezocht en de Hmong dorpen Sa Linh en Hang Kia. De Zwarte Hmongs zijn op cultureel gebied één van de meest interessante bevolkingsgroepen van Noord-Vietnam en leven van de landbouw en het borduurwerk.  

Dag 08: MAI CHAU - HANOI - HUE
Terugrit naar Hanoi en transfer naar de luchthaven.  Vertrek met een binnenlandse lijnvlucht naar Hue.  Aankomst en transfer naar het hotel.  

Dag 09: HUE 
Vrije dag ter ontdekking van Hue.  

In de voormiddag kan u een boottocht maken op de Parfum Rivier en een bezoek brengen aan de Thien Mu Pagode en de keizerlijke tomben van King Minh Mang, Tu Duc en Khai Dinh.  Bezoek in de namiddag de indrukwekkende citadel. 

Dag 10: HUE  - HOI AN   
Na het ontbijt, vertrek via de 105 km lange tocht naar Danang over de Hai-Vanpas, één van de mooiste routes in Vietnam. De reis voert door een buitengewoon afwisselend landschap met onderweg spectaculaire vergezichten. We rijden door Lang Co, een idyllisch vissersdorp op een zanderige landtong met aan de westkant een turkooizen lagune en aan de oostkant kilometers zandstrand en de Zuid-Chinese Zee. We maken een fotostop aan China Beach. Rond de middag, aankomst in Hoi An. 

Hoi An was een belangrijke zeehaven- en handelsstad in Zuidoost Azië gedurende de 15e en 19e eeuw. Deze charmante stad is dan ook bekend voor zijn zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO. In deze stad kan u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis, de 400 jaar oude Japanse brug of lekker slenteren op de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl die zeker een bezoek waard zijn.  

Dag 11: HOI AN
Vrije dag.

Huur een fiets, scooter of slenter gewoon door de leuke straatjes van Hoi An en bezoek de oude handelshuizen en Chinese tempels.

Dag 12: HOI AN
Vrije dag. 

Een dagje shoppen in het oude stadscentrum of gewoon genieten van het prachtige strand van Hoi An. De Vietnamese keuken is uitermate lekker, misschien heeft u wel zin in een half dagje kookles onder de deskundige begeleiding van een lokale chef kok. Aan activiteiten in Hoi An geen gebrek !

Dag 13: HOI AN - DANANG – HO CHI MINH
Transfer naar Danang, mogelijkheid om het Cham museum te bezoeken.  Nadien transfer naar de luchthaven en vertrek met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh.  Aankomst en transfer naar het Bay hotel.

Het aloude Saigon heet tegenwoordig Ho-Chi-Minh-City naar de belangrijkste Vietnamese vrijheidsstrijder tegen het kolonialisme.  Ho Chi Minh was vroeger de hoofdstad van het zuiden en is voor de economie de belangrijkste en grootste stad van het land en telt ong.9 miljoen inwoners. 
Het openbare leven vindt plaats op straat waardoor u veel contact heeft met de lokale bevolking. Het is een drukke stad met moderne kantoren, chique winkels en warenhuizen maar ook historische gebouwen uit de Franse tijd zoals het Hotel de Ville. Voor vervoer in de stad kan u gebruik maken van fietstaxi’s, motortaxi’s of autotaxi’s. Bezoek zeker het levendige China-town.  

Dag 14:  HO CHI MINH - BRUSSEL/AMSTERDAM 
Vrije tijd voor een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad of voor eventuele shopping. Afhankelijk van het vluchtschema, transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. 

Dag 15: BRUSSEL / AMSTERDAM
Aankomst in Zaventem of op Schiphol.


HOTELS 
HANOI: LA SIESTA HOTEL  http://www.hanoilasiestahotel.com
HALONG BAY: GLORY LEGEND CRUISE  http://www.glorylegendcruises.net  
MAI CHAU : MAI CHAU ECOLODGE http://maichau.ecolodge.asia
HUE: SERENE PALACE HOTEL  http://www.serenepalacehotel.com
HOI AN: HOI AN CHIC  http://www.hoianchic.com 
HO CHI MINH : BAY HOTEL http://www.ayhotelhcm.com


PRIJS GELDIG TOT 31/10/2018 : € 1.115 per pers. (op basis van een 2 pers. kamerbezetting)


INBEGREPEN
- 2 binnenlandse vluchten : Hanoi - Hue / Danang - Ho Chi Minh  
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van kamer met ontbijt
- alle vermelde transfers met airco wagen en privé chauffeur (met shuttle bus : Hanoi - Mai Chau - Hanoi / Hanoi - Halong baai - Hanoi)

NIET INBEGREPEN
- de internationale vluchten (contacteer ons voor de beste tarieven): heen op Hanoi en terug van Ho Chi Minh 
- de niet vermelde maaltijden (middag- en avondmaal)
- de excursies/daguitstappen
- de kosten voor het visum
- de gebruikelijke fooien
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- een annualtie- en/of reisverzekeringSuggesties