Spanje - Rioja en omgeving
  • Bestemming Spanje
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

7 daagse beleefreis met de wagen door de veelzijdige Rioja


Dankzij haar ligging gedeeltelijk op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, kende de aantrekkelijke Rioja-streek zowel cultureel als economisch welvaart. Getuigen daarvan de vele indrukwekkende kloosters en gracieuze kerken die het landschap kleuren, o.a. in de pittoreske dorpjes San Millán de la Cogolla en Santo Domingo de la Calzada. Wijnliefhebbers moeten van deze rondreis uiteraard gebruik maken om zich in de Spaanse wijncultuur te verdiepen: illustere 'bodegas' en uitgestrekte wijngaarden, waar de prestigieuze Spaanse wijnen 'Ribera del Duero' en 'Rioja' hun oorsprong vonden. Wijn en gastronomie blijven tijdens deze rondreis immers dé grote aantrekkingspool…

 

DAG 1 : Brussel – Madrid – Valladolid

U vliegt naar Madrid, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. Via Tordesillas, met het mooie Klooster van Santa Clara, rijdt u naar Valladolid, stad van de ‘Isabellijnse’ stijl, waar u 1 nacht logeert.

DAG 2 : Valladolid – Burgos

U kunt de loop van de Duero-rivier volgen via de N122, langs de wijnroute van 'Ribera del Duero', met belangrijke wijncentra als Peñafiel en Aranda de Duero, tot in Lerma. Hier kunt u een omweg maken langs het versterkte stadje Covarrubias, en Santo Domingo de Silos, met zijn prachtige klooster, waarvan de monniken met hun Gregoriaanse liederen de hitlijsten haalden. Verder naar Burgos, waar u 2 nachten verblijft.

DAG 3 : Burgos

Kennismaking met dit charmante stadje: de gothische kathedraal en het Real Monasterio de Las Huelgas, met het Museo de las Telas Medievales. Op ± 4km van Burgos ligt het Klooster Cartuja de Miraflores.

DAG 4 : Burgos – La Rioja

Langsheen de noordelijke zijde van de Sierra de la Demanda komt u in de oude stad Santo Domingo de la Calzada, met haar monumentale kathedraal. U rijdt de Sierra de la Demanda in, waar u 3 nachten verblijft.

DAG 5 : 'de klooster- en pelgrimsroute'

U rijdt terug langs Santo Domingo de la Calzada naar Cañas, om er het prachtige cisterciënzerklooster te bezoeken. Vervolgens naar Berceo, waar u de schitterende kloosters van Yuso en Suso ontdekt. Op de terugweg volgt u de loop van de rivier Cárdenas tot Nájera, de vroegere hoofdstad van Navarra, waar het nobele Klooster van Santa María la Real prijkt.

DAG 6 : 'de Riojaanse wijnroute'

Deze wijnroute leidt u van Casalarreina en Haro tot in de Rioja Alavesa. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Ciudad del Vino de Marqués del Riscal in Elciego, ontworpen door Frank O. Gehry. U kan ook doorrijden naar Laguardia, de wijnhoofdstad van de 'Rioja'. Op uw terugweg mag u een bezoek aan het Museo de la Cultura del Vino in Briones niet missen.

DAG 7 : La Rioja – Bilbao

U verlaat La Rioja, en rijdt richting Bilbao. Inlevering van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

 

 

10085CAR-000535

Suggesties