THAILAND BOUTIQUE
  • Bestemming Thailand
  • Thema Strand
  • Budget 1000 - 2500€

Zeer complete rondreis door Thailand waarbij u overnacht op bijzondere locaties en in stijlvolle kleinschalige hotels!


RONDREIS DOOR THAILAND  IN BOUTIQUE HOTELS

Dag 01:  BRUSSEL/AMSTERDAM – BANGKOK
Per regelmatige lijnvlucht vanuit Brussel/Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: BANGKOK
Aankomst te Bangkok, onthaal en transfer naar het hotel.  Vrije dag.  Maak  een wandeling op de bloemenmarkt Paklong Talad, bezoek het indrukwekkende Koninklijk Paleis en de twee belangrijkste tempels: de Wat Phra Keo (met de Smaragden Boeddha) en de Wat Pho (met de liggende Boeddha).  Bezoek ook het paleis Vimarn Mek, het grootste in teak opgetrokken gebouw ter wereld.  Overnachting in het Riva Suriya hotel.  

Dag 03: BANGKOK
Bezoek aan de grootste vismarkt van Thailand, Mahachai en de Damnoen Saduak Floating Market. In de namiddag, begeleide fietstocht door Bangkok.

Dag 04:  BANGKOK – CHIANG RAI
Golden Triangle: Chiang Rai – Mae Sai – Chiang Saen – Chiang Rai
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en vertrek per lijnvlucht naar Chiang Rai.  Bij aankomst rijden we verder door de “Gouden Driehoek”, het bijna mythisch gebied rond het drielandenpunt Laos-Myanmar-Thailand naar Chiang Rai. Overnachting in het Naga Hill, Chiang Rai.

Dag 05: CHIANG RAI – MAE SUAI
Na een bezoek aan de sneeuwwitte Wat Rong Khum tempel rit naar Mae Suai. Hier gaan we samen met een Thaïse kok samen inkopen doen op de lokale markt, gevolgd door een boeiende kookles in de Thaise keuken . Overnachting in het Suanthip Vana Resort.

Dag 06: MAE SUAI - ANGKHANG
Mooie rit bergopwaarts naar Doi Angkhang waar we in het Angkhang Nature Resort, een prachtig natuurgebied verblijven.  Begeleid bezoek aan het Koninklijk Project van Doi Angkhang, een initiatief om de bergstammen te helpen met het verbeteren van de bestaande landbouwmethoden en om de opiumteelt terug te dringen. Nadien bezoek aan verschillende bergdorpjes en stammen van Noord-Thailand, zoals de Palong, de Black en Red Lahu. Overnachting in het Angkhang Nature Resort. 

Dag 07: ANGKHANG – CHIANG DAO – CHIANG MAI
We verlaten dit prachtige natuurgebied en rijden naar Chiang Dao voor een bezoek aan het Elephant Training Center. Hier geven de mahouts en hun dikhuiden een impressie van de samenwerking tussen mens en dier: een begroetingsceremonie, het verslepen van bomen enz. Nadien verder naar Chiang Mai. Maak zeker een wandeling op de avondmarkt. Overnachting in het mooie Tamarind Village hotel.

Dag 08:  CHIANG MAI
Vrije voormiddag.  Bezoek de stad en de prachtige Wat Doi Suthep, een gouden heiligdom, gelegen op 1000 m. hoogte. Hier kijk je uit over de vele witte en gouden chedis die in de zon schitteren. De berg is het symbool van de stad en de tempel is het belangrijkste godshuis van het noorden. In de namiddag maak je een onvergetelijke fietstocht in de omgeving van Chiang Mai. Overnachting in het Tamarind Village hotel.

Dag 09: CHIANG MAI - LAMPANG
Na het ontbijt rijden we zuidwaarts naar Lampang.  Het stadje, gelegen aan de Wang rivier heeft een glorierijk verleden als koninklijke residentie van de Mon-heersers en is tegenwoordig het handelscentrum voor teak. Bezoek het Baan Sao Nak, een fraai museum in een 19de eeuws huis opgetrokken in teak en het klooster Chedi Sao in de nabijgelegen rijstvelden. In de namiddag rijden we naar het indrukwekkende tempelcomplex Wat Phra Lampang Luang. Overnachting in de Lampang River Lodge.

Dag 10: LAMPANG – SUKOTHAI - PHITSANULOKE
Vertrek naar Sukhotai, de eerste hoofdstad van Siam. We bezoeken de immense site per fiets zodat u op eigen tempo de vele archeologische overblijfselen van paleizen en tempels kan ontdekken.  We bezoeken ook de minder gekende site van Sri Satchanalai. De authenticiteit en de mooie ligging bieden het geheel een bijzondere sfeer.  Nadien verder naar Phitsanuloke en bezoek aan de Wat Phra Rattanamathat, de oudste tempel van het land (700 jaar oud). Overnachting in het Yodhia Heritage hotel.

Dag 11: PHITSANULOKE – LOPBURI - AYUTTHAYA
Bezoek aan Lopburi waar een aanzienlijke kolonie apen vrij rondlopen en aan de stad een merkwaardig beeld geven.  Per riksja bezoek aan de tempels Phra Prang Sam Yot en Prang Khaek.  In de late namiddag  bereiken we Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam (1350-1767) door Unesco uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed. Bezoek aan de tempels Wat Yai Chaya Mongkol en Wat chai Wattanaram bij zonsondergang.  Overnachting in het Sala Ayutthaya Resort.

Dag 12: AYUTTHAYA - MEKHALA
Bezoek aan Bang Pa In: Dit sprookjesachtige domein ligt langs de oever van de Chao Phraya.  Het koninklijke zomerpaleis is qua architectuur een combinatie van traditioneel Siamese en westerse elementen.  Koning Rama V restaureerde het landgoed aan het einde van de 19de eeuw en breidde het uit tot een wonderbaarlijke mengelmoes van traditionele Thai-paviljoenen, Chinese Pagoden, Oosters geïnspireerde keizerlijke vertrekken, een mediterraan observatorium, Zwitserse chalets, torenschrijnen in Khmer-stijl en diverse paleizen waarvoor blijkbaar Sanssouci of Versailles als model hebben gediend.  
Vrije namiddag.  Maak een wandeling door het historische en bijzonder interessant gedeelte van Ayuthaya.  Tussen de moderne woonhuizen en kleine villa’s zijn nog veel eeuwenoude ruines, Op het einde van de dag gaan we aan boord van een bijzondere en luxueuze rijstschuit, de “ Mekhala “ en varen we richting Bangkok.  Het avondmaal wordt op het dek geserveerd.  Overnachting aan boord.

Dag 13:  BANGKOK – PRAMBURI
Ontbijt aan boord.  In de late ochtend bereiken we het drukke Bangkok.  Bij aankomst, transfer naar Hua Hin, Pramburi. We genieten de laatste dagen van onze vakantie in het zeer charmante Aleenta Resort & Spa.

Dag 14: PRAMBURI
Vrije dag te Pramburi. Mogelijkheid om een scooter of fiets te huren voor verkenning van de streek. Overnachting in het Aleenta Resort & Spa.

Dag 15:  HUA HIN – BANGKOK – BRUSSEL/AMSTERDAM
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de terugvlucht. 

Dag 16: BRUSSEL/AMSTERDAM
Aankomst te Brussel/Amsterdam.
 
 

Suggesties