Uganda - klassieke rondreis in 10 dagen
  • Bestemming Uganda
  • Thema Actie & Avontuur
  • Budget 2500 - 4000€

Individuele rondreis met privé wagen/chauffeur/gids


PROGRAMMA : 

Dag 1: Entebbe – Kampala
Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar de lodge in Kampala (1u).
Overnachting: Cassia Lodge (kamer & ontbijt)

Dag 2: Murchison Falls Nationaal Park
Na het ontbijt rit naar het Ziwa Rhino Sanctuary, waar u tijdens een safariwandeling tot op enkele meters afstand van neushoorns komt te staan. Nadien bezoek aan het Murchison Falls Nationaal Park, het grootste park van Oeganda. De Murchison waterval is zo krachtig dat u de grond zal voelen trillen. Hier komen ook veel giraffes, leeuwen, olifanten, gazelles, krokodillen en luipaarden voor.
Overnachting: Paraa Lodge (vol pension)

Dag 3: Murchison Falls Nationaal Park
Vroeg opstaan voor een ochtendsafari in het park. U zal versteld staan van de prachtige uitzichten en dieren. Na een bootsafari vlakbij de Murchison Falls maakt u een wandeling naar de Top of the Falls, voor een spectaculair zicht op de watervallen, de Nijl en het park.
Overnachting: Paraa Lodge (vol pension)

Dag 4: Kibale Forest
Na het ontbijt vertrek naar het Kibale Forest met stop in Hoima. In het Kibale Forest wonen maar liefst 13 verschillen apensoorten en bijzondere vogelsoorten.
Overnachting: Primate Lodge (vol pension)

Dag 5: Chimpansees en moeraswandeling
Het Kibale Forest is de perfecte plek om op chimpanseetrektocht te gaan. ’s Ochtends neemt een ervaren gids u mee. Onderweg maakt u kennis met andere apensoorten die in dit tropische woud leven. Na de lunch maakt u een natuurwandeling langs bossen, moerassen en kleine dorpjes.
Overnachting: Primate Lodge (vol pension)

Dag 6: Queen Elizabeth Nationaal Park
Het Queen Elizabeth Nationaal Park is het op één na grootste park van Oeganda. U maakt een safari door het park en daarna gaat u naar de Mweya Lodge voor de lunch. Vervolgens maakt u een bootsafari op het Kazinga Kanaal, één van de hoogtepunten van deze reis. U ziet er hopelijk nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen en prachtige vogelsoorten.
Overnachting: Katara Lodge (vol pension)

Dag 7: Bwindi Impenetrable Forest & Mutanda meer
U kan ervoor kiezen om ‘s ochtends nog een korte safari te maken of meteen door te rijden naar Kisoro, in het uiterste zuidwesten van Oeganda, bij de grens met Rwanda en Congo. Lunch in Kibale. Op maandag en donderdag bezoek aan de kleurrijke markt in Kisoro.
Overnachting: Mutanda Lake Resort (vol pension)

Dag 8: Gorilla trektocht
Vandaag ontmoet u berggorilla’s. Het Bwindi Impenetrable Forest is het enige woud in Afrika waar zowel berggorilla’s als chimpansees leven. Daarnaast leven er nog 5 andere primaatsoorten, 113 zoogdiersoorten, 200 vlindersoorten en 360 vogelsoorten. Oog in oog staan met een gorilla is een buitengewone belevenis.
Overnachting: Mutanda Lake Resort (vol pension)

Dag 9: Lake Mburo Nationaal Park
Na een vroeg ontbijt vertrek naar het Lake Mburo Nationaal Park, één van de kleinste natuurparken van Oeganda, maar het enigste park waar u zebra’s, impala’s en elandantilopen kan zien.
Overnachting: Rwakoba Rock (vol pension)

Dag 10: Lake Mburo Nationaal Park - Entebbe
Vandaag kan u ontspannen of deelnemen aan de optionele activiteiten in het Lake Mburo Nationaal Park: mountainbiken, safariwandeling, bootsafari of paardrijden. Op de terugweg naar Entebbe stopt u nog even bij de evenaar voor een foto en souvenirtje. Afscheidsdiner in Entebbe en transfer naar de luchthaven (indien vertrek om 22u of later). (vol pension)

Deelnemers                  2            4            6
01/01/15-31/10/15    3.995    3.470    3.380

Prijs per persoon in euro (int'l vluchten niet inbegrepen)

LIVTR

Suggesties