VERLENGING CELEBES - TORAJA / 4DAGEN/3NACHTEN
  • Bestemming Indonesië
  • Thema Cultuur
  • Budget 500 - 1000€

Toraja-land staat bekend om de uitgebreide en kostbare uitvaartrituelen. De huizen in Toraja hebben een bijzondere vorm. De met geometrische patronen versierde daken zijn gekromd en lijken wel enigszins op omgekeerde schepen.


4 DAGEN / 3 NACHTEN TORAJA VERLENGING 

Dag 1: DENPASAR – MAKASSAR – TORAJA (L,D)
Vlucht vanuit Denpasar naar Hasanuddin Makassar. Onthaal en transfer naar Toraja via een prachtige route met onderweg bezoek aan enkele Buginese traditionele huizen. Na het middagmaal in een lokaal restaurant, vertrek naar de Puncak Lakawan Hill vanwaar we een mooi panoramisch uitzicht hebben over het gebergte. Verder naar Toraja, aankomst in het hotel en check-in. Avondmaal en overnachting in hotel Heritage.

Dag 2: TORAJA (O,L,D)
Volledige daguitstap met o.a. bezoek aan Lemo, één van de grootste begraafplaatsen in de rotsen, Kete Kesu één van de oudste traditionele dorpen en handwerkcentrum van Tana Toraja en Londa, een rotsbegraafplaats, vol schedels en botten met tau tau poppen. Deze poppen worden gemaakt als het evenbeeld van de overledene waardoor de ziel verder leeft. Middagmaal in een lokaal restaurant. Avondmaal en overnachting in het hotel. 

Dag 3: TORAJA (B,L,D)
Volledige dag bezoek aan Toraja met o.a. Pallawa, To’Barana (zijdecentrum) en Marante. Middagmaal in een lokaal restaurant. Via een schitterende weg langs rijstterrassen klimmen we naar Batutumonga op 1500m hoogte en genieten van een subliem panoramisch uitzicht. Om de dag te eindigen, bezoek aan Naggala (traditionele Toraja huizen). Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: TORAJA – MAKASSAR (B,L)
Na het ontbijt, transfer naar Makassar met onderweg middagmaal in een lokaal restaurant in Pare Pare City. Verder naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Suggesties